Greek English

ΚΟΣΜΗΜΑ GALLERY

logom

ΠΡΟΦΙΛPhoto1

Το 2001 στην Πτολεμαϊδα δημιουργήσαμε το κατάστημα κατασκευής και πώλησης κοσμημάτων με την επωνυμία Kosmima Gallery. Στόχος μας η παραγωγή χειροποίητων κοσμημάτων και η απευθείας πώληση από το κατάστημα μας σε τιμές εργαστηρίου χωρίς παραχώρηση στην ποιότητα. Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην αγορά, έφτασε η στιγμή να σας καλωσορίσουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα στην διεύθυνση www.kosmima-gallery.gr 

 

ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας, ο άνθρωπος κατασκεύαζε και φορούσε κοσμήματα, έτσι η κοσμηματοποιία εξελίχθηκε παράλληλα με την ανθρώπινη εξέλιξη. Ποιά είναι όμως η ανάγκη που ωθεί τον άνθρωπο να φοράει κοσμήματα; Η απαντήσεις που μπορούν να δοθούν είναι πολλές. Ο βασικός όμως λόγος είναι η ανάγκη του ανθρώπου να ξεχωρίζει και να διακρίνεται, να γίνεται ποιό όμορφος και να εκφράζεται μέσα από μοναδικά πολύτιμα αντικείμενα. Το κόσμημα λοιπόν στην βιομηχανική πλέον εποχή είναι το προϊόν που μπορεί να καλύψει την ανάγκη μας και να έκφρασει την πολυτέλεια με τον καλύτερο τρόπο.

 

ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΑ

Τα ευγενή μέταλλα όπως τα χαρακτηρίζει η χημεία είναι ο χρυσός, η πλατίνα, το παλλάδιο και το ασήμι. Χαρακτηρίζονται ως ευγενή λόγω της ιδιότητας τους να μην ενώνονται χημικά με κάποιο άλλο χημικό στοιχείο και δεν αλλάζει η χημική τους σύσταση. Τα ευγενή μέταλλα επίσης έχουν υψηλή αγωγιμότητα και δεν οξειδώνονται. Έτσι ο άνθρωπος τα χρησιμοποιεί σε πολλές εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, λόγω όμως της σπανιότητας τους στην φύση είναι και πολύτιμα. Τα πολύτιμα μέταλλα είναι το καλύτερο υλικό για την κατασκευή κοσμημάτων, έχουν ευπλαστότητα, αντοχή στην οξείδωση  και υψηλή αξία.

 

ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΚΑΙ ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ

Αναμφίβολα οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι είναι ότι ποιο όμορφο έχει κρυμμένο η γη μέσα στα σπλάχνα της. Ένα έργο τέχνης που δημιουργήθηκε στο πέρασμα χιλιετιών, κάτω από ειδικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας. Οι ορυκτές πέτρες χωρίζονται σε πολύτιμες και ημιπολύτιμες. Πολύτιμες πέτρες είναι το διαμάντι, το ρουμπίνι, το ζαφείρι και το σμαράγδι. Ημιπολύτιμες πέτρες υπάρχουν πάρα πολλές όπως, ο αχάτης, η κορνεόλη, το κεχριμπάρι, φεγγαρόπετρα και πολλές άλλες. Στις πέτρες ο άνθρωπος έχει δώσει μαγικές και θεραπευτικές ιδιότητες. 

 

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟPhoto3

Το κόσμημα ως ένα προϊόν τέχνης είναι ένα από τα τελευταία προϊόντα που η παραγωγή του εκβιομηχανίστηκε. Χωρίς όμως να χαθεί και χειροποίητη παραγωγή όπως σε άλλα καταναλωτικά προϊόντα. Ποιές όμως οι διαφορές του χειροποίητου και παραγωγικού κοσμήματος; Τα χειροποίητα κοσμήματα παράγονται από λάμες, πλάκες και σύρμα τα οποία, παίρνουν μορφή με απλά εργαλεία χειρός. Το μέταλλο στα χειροποίητα κοσμήματα συμπιέζεται σε κύλινδρο για να φτάσει το πάχος που θέλουμε και αυτό προσδίδει στο υλικό μας ιδιαίτερη αντοχή μιας και συμπυκνώνεται η κρυσταλλική δομή του. Το βιομηχανικό κόσμημα γίνεται από μήτρες που ανατυπώνουν το σχέδιο σε κερί και ύστερα με χύτευση παίρνουμε το σχέδιο όσες φορές θέλουμε. Σε βιομηχανικά κοσμήματα, το φινίρισμα πολλές φορές γίνεται με το χέρι, έτσι έχουμε κοσμήματα που είναι χυτά μεν αλλά έχουν χάραξη ή κάρφωμα στο χέρι και είναι υψηλότερης αξίας από άλλα που ο άνθρωπος δεν συμμετέχει σχεδόν καθόλου στην παραγωγή τους. Σε αυτήν την περίπτωση το κόσμημα χάνει την αξία του ως προϊόν τέχνης και η μόνη αξία που μένει είναι η αξία των υλικών του.

 

 

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

 

Η αγορά ενός κοσμήματος είναι θεωρητικά μια εύκολη επιλογή. Επιλέγω το σχέδιο που μου αρέσει και αναλόγως την οικονομική ευχέρεια το αγοράζω. Υπάρχουν όμως και  παράμετροι που θα έπρεπε, να επηρεάσουν την κατάλληλη επιλογή. Η κατάλληλη χρήση, που θέλουμε να κάνουμε στο κόσμημα. Όταν θέλουμε κάτι που φοριέται καθημερινά, πρέπει να είναι ένα αντικείμενο λείο χωρίς πολλές γωνίες και από υλικά ανθεκτικά στο χρόνο. Όταν θέλουμε ένα κόσμημα που να ταιριάζει με ένα ρούχο και να φορεθεί μια φορά πάμε σε μία επιλογή, από πιο προσιτά υλικά. Τέλος όταν θέλουμε ένα αμπιγέ, υψηλής αξίας κόσμημα θα πρέπει να προσέχουμε να ταιριάζει στο γενικότερο στυλ μας και όχι στην μόδα της εποχής, στην σχέση αξίας τιμής αφού δεν αγοράζονται καθημερινά και αποτελούν πέρα από πολύτιμα στολίδια και επένδυση.

To Καλάθι σας

Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Δωρεάν Μεταφορικά

Επιλέξτε Νόμισμα

Επιλέξτε και μετατρέψτε τις τιμές από τα διαθέσιμα νομίσματα.